Ormvråk på stugtak

Ormvråk på stugtak

Enligt väderprognosen skulle det bli hyggligt väder idag. Åtminstone uppehållsväder. Därför begav jag mig ut till Vombs ängar och Krankesjön på fågeljakt. Det tog inte lång tid innan det började duggregna. Regnet övergick ganska snart i snöblandat regn. Så det vore fel att påstå att förutsättningarna var perfekta.

Oavsett vilket fick jag några hyggliga timmar ute i naturen. I avsaknad av intensiv fågelaktivitet passade jag även på att filma lite. Jag får se om jag kan göra något åt materialet de närmaste dagarna.

Ormvråken ovan fann jag sittande på en av de små röda stugor som tillhör forskningsstationen Stensoffan. Avståndet till fågeln var lite väl långt, ljuset relativt dåligt och det var dessutom rejält med snöflingor i luften. Resultatet blev därefter, men ändå en trevlig bild i all sin enkelhet.