Lövsångare

Igår begav jag mig ut på ytterligare fågeljakt i den härliga sommarkvällen. Jag hade ingen större lycka den här gången heller, men ett par fåglar lyckades jag trots allt fånga på bild.

Lövsångaren är faktiskt Sveriges vanligaste fågel. Men för många är den ganska okänd eftersom den är relativt kamouflerad och dessutom spenderar en stor del av tiden uppe träden. Där jagar den främst bladlöss, mygg och flugor.

Lövsångaren är relativt lik gransångare och grönsångare. Det är främst lätena som skiljer dem åt. Men eftersom den här individen har ljusa ben är jag ganska säker på att det är just en lövsångare.

2 tankar kring ”Lövsångare

 1. Peter Vang Christensen

  Gillade den här bilden en massa. Både fågel och enbuske. Kan det inte vara något för herrn att sammanställa en lista på de fåglar som dykt upp här samt kanske en på de typ tio som du skulle vilja fånga?

  1. Stefan Olsson Inläggsförfattare

   Kompositionen blev ganska trevligt med en helt diffus bakgrund i ”ramen” just där fågeln sitter.
   Det är väl inte omöjligt att jag sammanställer någon form av lista framöver. Men än så länge jagar jag ju inget speciellt. Jag är mest nöjd med att över huvud taget pricka något i sökaren :). Vill man bara kolla igenom mina publicerade fågelbilder på det smidigt sätt är det bara att klicka på etiketten fåglar under bloggposten.

Kommentarer är stängda.