Vildsvinsspaning i viltgömslet Gyltan i Skrylle

En stor del av onsdagskvällen spenderade jag i Skrylleskogen. Närmare bestämt i det förnämliga viltgömslet Gyltan. Under drygt tre timmar såg jag flera vildsvin i olika storlekar. I början av kvällen gjorde även en hind en kortare visit.

Viltgömslet Gyltan är helt perfekt om du vill uppleva några av skogens vilda djur på relativt nära håll. Speciellt vildsvinen, som är nattaktiva och dessutom i normala fall väldigt skygga. Eftersom det står en foderautomat strax utanför gömslet återkommer vildsvinen regelbundet till platsen.

Viltgömslet har en relativt kraftig belysning. Men jag var ändå tvungen att pressa kameran till max för att få någon bild över huvud taget. Jag gjorde även ett litet försök att filma. Resultatet blev egentligen inte helt tokigt. Men när jag kom hem upptäckte jag att bildfrekvensen i kameran lirade dåligt med frekvensen på strålkastaren. Det är därför bilden flimrar en del. Sedan hjälpte det inte att det stundtals snöade ymnigt. Men mysfaktorn var desto högre.