Citadellshamnen i Malmö

Citadellshamnen

Det här med att hitta nya och oväntade utsiktspunkter är alltid roligt. Tidigare idag var jag i Malmö och gjorde ett snabbare jobb vid Universitetsholmen. Då passade jag på att gå upp på taket på det nya parkeringshuset som ligger längs Citadellsvägen, alldeles intill Malmö Live.

Här upptäckte jag att man har en riktigt fin utsikt över Citadellshamnen och husen längs Ribersborg. Lite längre bort går det även att ana Limhamns sjöstad och Öresundsbron. Huset längst till vänster är det så kallade Kommendanthuset. Det stora korsvirkeshuset längs Banérskajen  är det så kallade garveriet. Huset uppfördes ursprungligen i Årup 1868 och flyttades till Malmö på 40-talet. 

Du kanske även är intresserad av:
Kockums gamla ubåtshall 
Stora förändringar på Universitetsholmen