Malmö Live

Malmö Live 1

Tidigare i höstas tog jag en del bilder utanför Malmö Live. Av någon anledning fick jag aldrig lagt ut dem på bloggen.  Och eftersom jag ändå inte har något dagsfärskt att publicera kändes det lägligt att ta tag i bilderna nu.

Malmö Live är egentligen ett helt stadskvarter längs Västra hamnkanalen i Malmö. Men det är de tre stora byggnaderna längs kanalen som dominerar. Den röda huvudbyggnaden är Malmös nya konserthus, som har plats för cirka 1 600 åhörare. Den mellersta, gula byggnaden är ett stort kongresscenter. Mest synlig, åtminstone på långt håll, är den 85 meter höga hotellskrapan i vitt,.

Malmö Live 2

Malmö Live är ritat av det danska arkitektkontoret Schmidt Hammer Lassen och invigdes den 4 juni tidigare i år.

> Mer om Malmö Live på Wikipedia 
Clarion Hotel & Congress Malmö Live

Du gillar kanske även:
> Malmö Live kontor