Ombyggnad av trafikplats Spillepengen i Malmö

Spillepengen

Ett av de största väg och infrastrukturprojekten i Malmö just nu är utbyggnaden av trafikplats Spillepengen. Rondellen där E6 korsar Västkustvägen mot stadens norra hamnområde har varit hårt belastad under många år, i synnerhet i rusningstrafik. Ca 40 000 fordon passerar trafikplatsen varje dygn.

Arbetet har pågått sedan ifjol våras och nu börjar man verkligen se resultatet. En betydande del av den bro, eller så kallade ”fly-over”, som ska leda en stor del av trafiken över rondellen är nu på plats. När bygget är klart senare i år kommer alltså trafiken att separeras i två olika nivåer med en liknande lösning som den intilliggande Segerondellen. Byggentreprenör är PEAB Anläggning.

Eftersom jag råkade cykla förbi Spillepengen igår passade jag på att dokumentera bygget med en liten film: