Botulfsgatan

Botulfsgatan

Efter en fotografiskt sett ganska fantasilös period är jag extra nöjd med att kunna lägga upp den här bilden på bloggen. Jag tog den tidigare idag längs Botulfsgatan hemma i Lund.

Det finns många saker i den här bilden som tilltalar mig. Det mest uppenbara är kanske de distinkta rektanglarna som delar upp bildytan i fyra fält. Sedan noterar du säkert personen som går längs trottoaren. Men det finns faktiskt fler människor på bilden.

I ett av fönstren längs markplanet står ytterligare en person. En liten men viktig detalj som på sätt och vis bryter den i övrigt rena kompositionen. Höjer vi sedan blicken mot fönsterpartierna på det övre planet går det att ana ett antal tavlor med porträtt på människor som hänger på väggen.

Tegelhuset är naturligtvis delar av Lunds Stadshall, som ritades av lundaarkitekten Klas Anshelm i mitten av 60-talet.