På cykelutflykt i Stockholm

I söndags hade jag något så ovanligt som en ledig ”mellandag” i Stockholm. Solen sken och termometern låg på behagliga 25 grader.

Kungsholmsstrand

Hotellet jag brukar bo på i Bromma har cyklar till utlåning. Eftersom jag ändå inte hade något bättre för mig bestämde jag mig för att göra en upptäcksfärd i ett sommarfagert Stockholm. Utan varken en klar färdplan eller bestämt mål blev det en härlig och spännande färd på närmare tre mil. Som längst trampade jag hela vägen ut till Kastellholmen.

Frågan är om det finns något bättre sätt att uppleva en stad som Stockholm än på cykel? Jag tror det knappt. Lyckligtvis fick jag kameran med mig under cykelturen. Får jag bara lite tid över lägger jag säkert ut fler bilder från utflykten de närmaste dagarna.

Bilden ovan är tagen från vackra Kungsholms Strand. På andra sidan Karlbergssjön ligger Vasastan.

Du gillar kanske även:
Lördagskväll på Kungsgatan 
Breda gatan, Djurgårdsstaden 

2 tankar kring ”På cykelutflykt i Stockholm

  1. peter

    Spännande sätt att se en stad och håller med om cykelns värde i en sådan situation. Förra årets tur I Belgien visade att den är perfekt. Man kan stanna precis när man vill för att utforska något man fastnat för och cykla förbi lite råkigare bitar. Betydligt mer räckvidd än via fötter.

    1. Stefan

      Exakt så är det. Noterade även att många utländska turister hyrde citybikes på de många uthyrningsställen som numera finns i Stockholm. Med cykel går det att uppleva hela staden istället för bara ett eller två kvarter.

Kommentarer är stängda.