Den gamla GULF-macken vid Lunds norra infart

Gulf-macken vid La Strada 1

För ett litet tag sedan lade jag upp två bilder på den gamla dansrestaurangen La Strada strax utanför Lund. Som av en händelse revs flera av byggnaderna helt och schaktades bort bara några dagar efter jag tog bilderna.

En annan byggnad som definitivt sjunger på sista versen är den gamla GULF-macken alldeles intill La Strada längs väg 108:s gamla norra infart mot Lund. En gång i tiden var detta en av Lunds mest välbesökta bensinmackar. Det fanns till och med bensinpumpar i båda körriktningarna, vilket var ganska ovanligt. Jag har fortfarande ett svagt minne av de stora GULF-skyltarna.

Gulf-macken vid La Strada 2

Men det var naturligtvis innan den nya moderna motorvägen mot Gårdstånga stod färdig. Därefter blev den under många år en obemannad station som sålde lågprisbensin via en sedelautomat. Många Lundabor minns säkert att den hette ”Mac Börje”.

Men sedan en tid tillbaka är även den sagan all. De gamla bensinpumparna är plundrade och står kvar som skelett från en svunnen tid. Nu är det väl bara en tidsfråga innan allt jämnas med marken och försvinner helt.

Du är kanske även intresserad av: