Fotgängare


Mina lediga dagar går antagligen att räkna på fem fingrar. I lördags hade jag faktiskt en sådan. Då lade jag mitt ”vanliga” jobb åt sidan och ägnade istället dagen åt diverse aktiviteter i fotografins tecken. Jag råkade till på köpet befinna mig i Stockholm. Om någon råkat missa det så pendlar jag sedan ett drygt år tillbaka regelbundet mellan mitt hem i Lund och huvudstaden.

Jag inledde dagen med ett besök på Fotografiska. Att gå dit en lördag är kanske inte helt optimalt med tanke på att det tenderar att bli onödigt trångt i lokalerna. Oavsett vilket – jag ångrar inte besöket. Det är verkligen svårt att inte falla för Nick Brandts storslagna bilder från Östafrika. ”Djurporträtten” är naturligtvis mest iögonfallande, men själv fastnade jag för de magnifika panoramamotiven. Hittade även ett par riktiga favoriter i Martin Bogrens ”Lowlands”.

När jag var klar med Fotografiska tog jag en liten runda med kameran på Södermalm. Och jag fick faktiskt ett par skapliga bilder med mig hem. En av dem ser ni här ovan. Mer kommer under veckan.

En tanke kring ”Fotgängare

Kommentarer är stängda.