Strandkultur

Lomma strand

Alla som följt bloggen ett tag vet att jag ofta kör ut till Lomma strand och fotograferar. Under större delen av året ligger stranden mer eller mindre öde. Men när solen skiner från en klarblå himmel och termometern passerar 25 gradersstrecket, ja då förändras allt totalt. Jag kan inte minnas att jag sett så mycket folk på stranden som igår.

Först hade vi nästan svårt att hitta en enda liten ledig ruta bland alla soldyrkande människor. Men tog man sig en bit in på stranden så blev det som tur var något glesare mellan alla badhanddukar och parasoller. Dessutom kom vi dit först på eftermiddagen och många började så smått dra sig hemåt efter flera timmar i solen.

Väl på plats kom dagens andra stora överraskning. Det gick utmärkt att bada! Och jag badade inte bara en gång, utan två. Riktigt skönt var det också. Någon vattentemperatur fick jag aldrig reda på, men den måste ha varit över 20 grader för annars brukar jag ha svårt att stå ut någon längre stund. Frågan är om jag någonsin badat i havet så här tidigt på året. Det är ju trots allt två veckor till Midsommar.

På kvällen blev det grillning hemma på min balkong. Det var med andra ord en trevlig och inte minst väldigt somrig lördag.