Studeum

Studeum

Tänkte att jag skulle hinna få ut en riktig bild idag. Den här har jag suttit och stångats ett bra tag med i Photoshop. Man kan ha roligare för sig på en fredagskväll, men det är svårt att släppa när man väl börjat. Det här är enligt min mening ett av de mer intressanta husen i Västra Hamnen.

Som namnet antyder är huset reserverat för studenter, vilket gör att det på sätt och vis kontrasterar sig en del mot de övriga husen i området. Huvudparten av lägenheterna är konstruerade som 5 x 5 x 5 meter stora kuber. Personligen gillar jag stora glasytor i kombination med träinslag och just det är ganska framträdande här.

Dessutom är Studeum snyggt belägen med vatten i förgrunden och ytterligare ett stenkast bort ligger Turning Torso. Och visst, det är just Torson som speglar sig i glasen. Studeum är ritat av Wikeborgs Arkitektkontor.