Från bildflödet… november 2022

I denna bloggpost publicerar jag enklare vardagsbilder och kortare texter.

Säsongens första snö

Snö vid Höjeådalen

[221121] Så kom det lite snö i Skåne också. Jag tycker att det är ganska mysigt med snö. I vilket fall så länge man slipper bege sig ut i biltrafiken eller försöker ta sig fram med tåg och buss. Men imorgon ska det bli mildare väder igen och snön lär töa bort ganska fort. Dessa två bilder tog jag i samband med min dagliga promenad längs Höje å tidigare idag.

Snö på åkern

Frostgrader

Gul björk i Skrylle

[221119] Tidigare i veckan skedde det ett rejält väderomslag i Skåne. Från en höst som bjudit på riktigt behaglig värme föll temperaturen plötsligt ner till nollstrecket.

Det tar ofta lite tid att vänja sig vid de nya förhållandena. Dels behöver kroppen att ställa om. Men sedan är det så klart även lätt att man tar för lite kläder på sig när man beger sig ut. Plagg som fungerade fint förra veckan är plötsligt för tunna.

Under fredagen tog jag en kortare tur uppe i Skrylle. Även om det inte var några stora mängder så föll det faktiskt några snöflingor. I vanlig ordning kunde jag inte låta bli att ta en och annan bild.

Jag fastnade för den här björken som fortfarande inte har släppt sina löv. För när alla andra björkar stod kala bjöd den här ensamma individen fortfarande på lite gyllene höstglöd.


Blåmes

Blåmes

[221115] Så här års är det ganska lätt att finna blåmesar i buskar och mindre träd. Sommarens ungar har blivit vuxna, men tycks fortfarande hålla ihop i små grupper. Nu väntar den tuffa årstiden då jakten på föda har högsta prioritet.


Tallen på Revingehed

Tallen på Revingehed

[221112] Jag vet inte hur många gånger jag har fotograferat den här tallen ute på Revingehed. Men många är det. I otaliga år har den i sin ensamhet stått emot vädrets krafter.  


Kockums varvshallar

Kockums varvshallar

[221110] Det händer knappast varje dag. Men ibland – speciellt under den mörka årstiden – är det kul att gå tillbaka och bläddra bland gamla bilder. Idag fastnade jag för den här på Kockums gamla varvshall i Malmö. Bilden togs 2014. Sedan en tid tillbaka är detta industriminne rivet.


Skånska sockerbetor

Skånska sockerbetor

[221108] Jag tycker att det är både roligt och intressant att följa förändringarna på de skånska åkrarna. Allt från den första vårsådden fram till tiden där vi befinner oss just nu. Bland det sista som bärgas från fälten är den för Skåne så karaktäristiska sockerbetan.

Så här en bit in i november har många sockerbetor redan plockats upp ur jorden. I väntan på att hämtas och transporteras till sockerbruket i Örtofta ligger de nu i stora högar i åkerkanterna.

Bilden tog jag strax utanför den lilla byn Sjöstorp tidigare idag.


[Från bildflödet… oktober 2022]

Följ mig gärna och se fler bilder på:
Instagram | Facebook | Twitter | YouTube