Från bildflödet… september 2022

I denna bloggpost publicerar jag enklare vardagsbilder och kortare texter.

Görslövs kyrka och mörka moln

[220929] Dagarna rullar på och snart är vi inne i oktober månad. Det känns inte minst temperaturmässigt. Nu får man vara glad om termometern når upp över 15 grader. Idag var vädret faktiskt ganska hyggligt. Framför allt blåste det bara svaga vindar, vilket sannerligen inte hör till vanligheterna vid den här tiden på året.

Så jag tog en kortare cykelrunda på dryga två mil. När jag kom ner till trakterna vid Nordanå upptäckte jag att molnhimmeln såg riktigt mörk och dramatisk ut. Så jag gjorde ett par stopp och tog några bilder med mobilen.

Den översta bilden är tagen från den gamla vägen mellan Nordanå och Särslöv. Det är Görslövs kyrka som ligger vackert inbäddad i det lätt kuperade landskapet.

Mörka moln vid Tirup

Den här bilden är tagen några kilometer längre norrut strax utanför Tirup. Tyckte att det såg tufft ut med det belysta fältet och pileallén framför de mörka molnen.

I den här typen av situationer önskar man verkligen att man hade haft lite längre brännvidd i mobilen. Det skånska landskapet är inte optimerat för vidvinkelbilder.


Börjar ana höst

Banvallen mellan Harlösa och Torna Hällestad

[220922] Idag tog jag den vanliga cykelrundan ut till Krankesjön. Behagliga 17 grader och endast svaga vindar gjorde att det blev en riktigt skön tur. Den fuktiga och syrerika luften så här års är betydligt lättare att andas jämfört med sommarens.

Nu går det även att ana att hösten snart är här. Några träd, framför allt björken, har börjat ändra färg och det ligger en del nedfallna löv längs vägarna.

Krankevarv cykel

300 mil!

Cyklat 300 mil 2022

[220910] Jag brukar alltid ha som mål att cykla 300 mil varje år. Idag nådde jag målet för 2022. Vintern är inte här än så det är bara att fortsätta trampa på.


Fikapaus vid Krankesjön, Revingefältet och Arendala

Fikastopp vid Lottagården

[220905] Så har vi plötsligt kommit en bit in i september. En av de bästa månaderna på hela året om ni frågar mig. Lagom varmt och vackrare ljus.

Eftersom jag inte hade något annat för mig på söndagseftermiddagen bryggde jag lite kaffe i en termos och cyklade ut på en ”fikatur” till Krankesjön.

Vid Lottagården gjorde jag en liten paus, njöt av utsikten mot Krankesjön och studerade fiskgjusarnas strävsamma jakt. Det blev en riktigt skön och rofylld stund innan jag åter trampade hem mot Lund.

Moget gräs på Revingehed

Det är ganska intressant att se årstidernas förändringar på Revingefältet. För bara någon månad sedan var heden grön och full av olika blommor. Nu har den antagit en nästan gyllene ton. Gräset har mognat, precis som säden på våra åkrar. Men här sker ingen skörd. Istället ser korna till att hålla växligheten någorlunda i schack.

Utsikt från Arendala

Det var en ovanligt klar dag igår. I närheten av Arendala strax öster om Lund bjöds jag på den här vackra vyn.

[Från bildflödet… augusti 2022]

Följ mig gärna och se fler bilder på:
Instagram | Facebook | Twitter | YouTube