Från bildflödet… juli 2022

I denna bloggpost publicerar jag enklare vardagsbilder och kortare texter.

Vikhög

Grusvägen mot havet - Vikhög

[220730] Det har blivit en del cykelmil de senaste dagarna. I eftermiddags tog jag en liten tur ut till Vikhög. En riktigt fin liten fiskeby, som naturligtvis är extra välbesökt en varm sommardag som den här lördagen. Men vattnet i Öresund lär vara ovanligt kallt och när jag tänker på det så såg jag faktiskt inte så många som badade.

Det blev två snabba bilder med mobilen som jag lägger upp här. Den översta är ett motiv som nästan aldrig kan bli fel. En väg som leder bort mot horisonten och i just det här fallet havet. Lägg därtill en vacker sommarhimmel. Just här var sädesfälten ännu inte skördade. Men jag passerade ett flertal fält lite längre in i landet där skördetröskorna jobbade för fullt.

Bilden nedan är tagen ut mot Öresund. Gillade de rosa blommorna i förgrunden.


Långtur

Gyllene sädesfält framför en läckert blå himmel

[220728] Med en temperatur på runt 20 grader och måttliga vindar var torsdagen mer eller mindre klippt och skuren för en cykeltur. Så det fick bli en lite längre runda på nio mil med landsvägscykeln.

Från Lund trampade jag rakt österut. Strax före Sjöbo rullade jag ner mot Sövde för att sedan vända västerut. Därefter väntade Romeleåsens utmanande backar och Häckebergas grönskande skogar.

Det blev tyvärr inte så många bilder tagna, men jag bjuder ändå på dessa två. När man passerar en kulle med ett gyllene sädesfält framför en läckert blå himmel så måste ögonblicket självklart förevigas.

Det har förresten inte blivit så mycket ”seriös” fotografering på ett bra tag. Får eventuellt ta tag i den saken nu när ”semestermånaden” juli snart är slut.

Landsvägscykel genom Häckeberga

Vallmo, blåklint och vetefält

Vallmo, blåklint och vetefält

[220724] Eftersom jag hade jobb hemma vid datorn på eftermiddagen fick det bli en kortare tur med gruscykeln på söndagsmorgonen. Strax utanför Torna Hällestad stannade jag till vid vägkanten och tog den här bilden.

Både blåklinten och vallmon blommar fortfarande. Men midsommarblommorna sjunger helt klart på sista versen och inom kort är vetet klart att skörda.


Svenskt Derby

Svenskt Derby Jägersro Galopp 2022

[220718] Igår avgjordes Svenskt Derby på Jägersro. Precis som de senaste 30 åren var jag på plats och bevakade tävlingarna både i bild och text.

Derbydagen är en av de hårdaste arbetsdagarna under året. Sliten som jag är så här på måndagen känns det ganska skönt att den är över för den här gången. Vill ni se mina bilder från tävlingsdagen är det bara att kolla här.


På Kulturen i Lund

På Kulturen i Lund

[220714] Tidigare i veckan gjorde jag ett kortare besök på Kulturen i Lund. Det brukar jag göra några gånger per år. Eftersom jag har medlemskap i Kulturhistoriska föreningen för södra Sverige kan jag besöka muséet hur ofta jag vill. Så när jag ändå har ett ärende in till stan händer det att jag går in och njuter av atmosfären i friluftsmuseet. Så här i semestertid är det naturligtvis många turister som besöker Kulturen. Förhoppningsvis får de ett litet smakprov av svensk historisk arkitektur och kultur.

På Kulturen i Lund

Gyllene fält

Cykel och sädesfält

[220711] När de skånska sädesfälten antar en gyllene ton. Då vet man att högsommaren är här.


Nya tågstationen vid Klostergården

Klostergårdens station börjar ta form

[220709] Klostergårdens nya tågstation i Lund håller sakta men säkert att ta form. Tågstationen är en del av det stora fyrspårs-projektet mellan Malmö och Lund.

Allt kommer säkert att bli fint när det väl är färdigt. Men arbetet har pågått i flera år nu, till viss irritation för alla som regelbundet behöver ta sig från den ena till den andra sidan spåret. Det som stått till buds är ett antal provisoriska broar och undergångar.

I dagarna öppnades dock äntligen den ännu inte färdigställda undergången mellan Nordanväg och Åkerlund och Rausings väg. Gången ska vara öppen de närmaste två månaderna för att sedan stängas igen.


Lynnigt sommarväder

Öresund vid Habo ljung

[220707] Vädret har varit lite lynnigt de senaste dagarna. Just så som det brukar vara på den svenska sommaren. I samband med måndagens cykelrunda hamnade jag i ett flertal rejäla regnskurar. Lyckligtvis hade jag packat med mig en regnjacka. Men trots det var jag tvungen att stanna för att skula vid ett par tillfällen. Skula är för övrigt skånskt ord för ”ta skydd från”, om någon skulle undra…

Även torsdagen har bjudit på en del regn. Men idag lyckades jag undvika de värsta skurarna. I närheten av Habo ljung stannade jag till och tog den här bilden ut över Lommabukten.


Skrylles MTB-spår

MTB i Skrylle

[220703] Dagens bild hämtar jag från mountainbikespåret i Skrylle. Eftersom jag för ovanlighets skull inte hade något jobb den här söndagen fick det bli en tur längs den en mil långa slingan, som går genom en riktigt vacker terräng.

Nu hinner jag dessvärre inte titta så mycket på omgivningen när jag cyklar. Sinnena är istället fullt fokuserade på att hitta bra linjer längs spåret, undvika hinder och inte minst hålla balansen. Men kul är det, åtminstone så länge det går bra.

[Från bildflödet… juni 2022]

Följ mig gärna och se fler bilder på:
Instagram | Facebook | Twitter | YouTube