Från bildflödet…

Under denna rubrik publicerar jag enklare vardagsbilder och kortare texter.

Järnvägen mellan Malmö och Staffanstorp

[220629] En gång i tiden, för ganska många år sedan, gick det tåg mellan Malmö och Staffanstorp. Ja, inte bara till Staffanstorp. Det gick att åka tåg hela vägen till Simrishamn via Tomelilla. Idag är en stor del av den gamla rälsen borta. Men det går att finna spår av den lite här och var. Som här vid Nordanå strax öster Malmö.

Borta vid horisonten korsar spåret först Malmös yttre ringväg och senare den inre ringvägen via två järnvägsbroar. Sedan fortsätter den gamla rälsen in i Kirseberg för att sedan ansluta till Ystadbanan och senare Malmö central. Men det var många år sedan det rullade några tåg här. Persontrafiken lades ner 1970 och godstrafiken 2003.


Sommartur till Krankesjön

[220628] Efter ett par riktigt heta dagar bjöd tisdagen på mer normala sommartemperaturer och ett närmast perfekt cykelväder. På eftermiddagen begav jag mig österut längs de slingrande grusvägarna, rundade vackra Krankesjön och cyklade sedan genom Skrylleskogen innan jag återvände till Lund. Här är tre enklare sommarbilder från turen.

I den sandiga jorden vid Sandby mosse har det odlats potatis så länge jag kan minnas. Just nu blommar potatisen som bäst och pryder fälten med sina vita blommor.

En cykeltur blir alltid trevligare med ett litet fikastopp vid en vacker plats. Idag stannade jag till vid en av Krankesjöns små båtplatser. Det låg en hel del skum på vattenytan vid strandkanten. Antagligen är det pollen från växtligheten som hamnat i vattnet.Sommarblommor vid Jakriborg

[220626] Strax utanför Jakriborg har bygget av fyrspåret pågått under de senaste åren. Här har entreprenören schaktat ihop stora vallar med jord där både prästkrage och vallmo blommar som bäst. När jag cyklade förbi häromdagen var jag bara tvungen att stanna till och ta en bild.


Lödde å

[220625] Vyn från bron som går över Lödde å strax söder om Löddeköpinge är riktigt vacker. Det händer ganska ofta att jag gör ett kort stopp här, antingen för att bara beundra utsikten, eller som idag, för att ta en bild.


Optimalt väder för en cykeltur

[220624] Lagom till midsommar anlände sommarvärmen till Skåne. Torsdagen bjöd på ett närmast optimalt cykelväder och jag kunde naturligtvis inte motstå frestelsen att bege mig ut i det sommarfagra landskapet. Den här gången blev det en landsvägstur på 73 kilometer.

Från Lund körde jag söderut, passerade Sturups flygplats, innan jag rundade den lilla byn Börringe. Därefter vände jag norrut och tog de vindlande vägarna genom Häckebergas gröna bokskogar.

I slutet av turen, vid Knivsås strax öster om Dalby, inträffade en smårolig händelse. Strax framför mig på vägen kom en stor groda med långa hopp. Och ögonblicket därpå dök en snok upp. Snoken var naturligtvis intresserad av grodan. Det komiska var att snoken definitivt var för liten för att ta sig an en groda av den storleken.

Grodan hoppade raskt över vägen, medan snoken stannade till några meter från vägrenen. Så jag stannade vid ormen, så att den inte skulle bli överkörd av en bil som just höll på att närma sig. Därefter ringlade den tillbaka in i gräset. Allt gick så fort att jag tyvärr inte hade någon möjlighet att fotografera den.


Upp till Romeleklint och vidare ut på Revingehed

[220618] Lördagen bjöd på riktig sommarvärme. Så det fick bli en fin tur på de skånska grusvägarna. Från Lund tog jag småvägarna upp till Romeleklint. Därefter rullade jag raskt ner till Veberöd och vidare ut på Revingehed innan jag åter styrde kursen mot Lund. En sträcka på 62 kilometer. Bjuder på tre bilder från turen.


Enklare och kortare inlägg

[220617] Under senare år har min ambition varit att höja kvaliteten på mina blogginlägg. Det innebär att jag endast publicerar bilder som håller en viss kvalitet. Men utöver det känner jag att det är nödvändigt att få ihop en kortare story kring bildmaterialet. Annars blir det ingen bra blogg.

Nackdelen är att uppdateringarna här inte blir speciellt regelbundna. Många bilder och kortfilmer hamnar istället i mina flöden på Instagram och Facebook.

Så för att få lite mer fart på uppdateringarna här och ändå behålla kvaliteten i bloggarkivet tänkte jag testa ett litet nytt koncept som jag kallar ”från bildflödet”. Detta är lite enklare vardagsbilder och inlägg som aldrig kommer att hamna i arkivet. De kommer endast att vara publicerade under en kortare tid för att sedan raderas.

Vi börjar med denna bild. Den här gamla ladugården ligger strax utanför skånska Stävie. Varje gång jag cyklar förbi gården reagerar jag på att den ligger så vackert inbäddad i det öppna landskapet. Häromkvällen stannade jag till och tog en snabb bild med mobilen.

Följ mig gärna och se fler bilder på:
Instagram | Facebook | Twitter | YouTube